pageviews since 6-1-1998 until 10- 8-2002: 5674

Activiteiten

In de zomer wordt er uiteraard gevliegerd, er worden vliegerdemonstraties gegeven, workshops gehouden, nieuwe projecten getest, en vliegerfeesten georganiseerd en bezocht: Scheveningen, Sunderland (GB) Emmen, Drachten, Fanö (DK), Cervia (IT), Beijing (CHINA) Oostende (B), Lauwersmeer, Dieppe (FR), Blijham, Osnabrück (DU) Voor de agenda: zie elders op deze website.

In april of mei ( delaatste jaren vaak op Koninginnedag) organiseren we -tot nu toe steeds bij Kardinge - ons eigen Groninger Vliegerfeest. In 2002 hadden we ons vierde lustrum!

We hebben vruchtbare contacten met andere vliegerverenigingen vooral in het Noorden - dit levert soms gezamelijke projecten op..

Zo nu en dan verschijnt er een nieuwsbrief ( meestal met mooie kleurenfoto's) met nieuws, roddels en aankondigingen.

Verder zijn we - vooral in de winter- in groepen bezig met allerlei projecten; in groepsverband kom je tot het bouwen van vliegers, waar je waarschijnlijk in je eentje niet aan zou beginnen. De laatste jaren konden we vanaf oktober tot maart elke maandag terecht in Pannenkoekenparadijs de Uilenborg bij Kardinge. Heleaas is de eigenaar dit jaar met de zaak gestopt, zodat we "dakloos" zijn deze winter!

Sinds de oprichting is er onder meer het volgende gebeurd:

 • Er is een tiental Cody's (celmaat 50 cm) gebouwd, plus een bijbehorend oplaatsysteem voor een trein; diverse Sanyo's, een stel Flowforms, Roloplans, vechtsanyo's voor clubgebruik op feesten, en verscheidene delta's.
 • We hebben een uit 1980 daterend Cody Manlifting project gerenoveerd (Cody's met celmaat 90 cm);
 • We hebben een achttal zogenaamde Couronnes naar een idee van André Cassange ( zie het blad "Vlieger" nr 1994-2) gebouwd, en een vijftiental zgn. Crossdecks.
 • Een jaar later is er een geheel nieuw Cody Manlifting systeem gebouwd (5 Cody's plus een pilot); de gerenoveerde vliegers waren inmiddels toch te oud geworden Het (nieuwe) Cody-systeem is succesvol gedemonstreerd op het festival op Fanø in 1996 ( zie o.a. Drachenmagasin juli/august 1996, en de Fanö-video van Drachenmagasin)
 • Er zijn nieuwe clubvanen gemaakt die meegaan naar vliegerfeesten, en een een reuzenCassange van zeven ringen, die inmiddels zijn succesvolle luchtdoop heeft ondergaan op ons eigen vliegerfeest alsmede op "Scheveningen"; In 2000 op het Internationale vliegerfeest in Cervia (It) was onze reuzencassagne een van de blikvangers (zie omslag Sport und Design Drachen 6/2000)
 • We hebben allerlei vliegende beesten gebouwd: zwaluwen, vleermuizen, een thaise slang genaamd Snakie,(naar een idee van Edwin Terwolde) waarmee we het wereldrecord Langste vlieger willen verbeteren. De eerstse poging was gepland op het Lauwersmeer vliegerfestival op 29 en 30 juni 2002. Helaas stond er toen veel te veel wind, zodat de poging is uitgesteld.
 • Er zijn inmiddels meer dan twintig delta's gebouwd naar ontwerpen van Henk Breedland; De Breedlanddelta's beginnen een begrip te worden in de vliegerwereld!

  De Vliegeragenda

  Is even leeg...


  de Vereniging:

  "Windkracht" bestaat heeft bestaan sinds van 4 maart 1993 to 18 mei 2009.

  Vanaf de oprichting schommelt het leden tal rond de 60. Leden betalen contributie; voor dit jaar is dat vastgesteld op €15,-. Zoals zoveel verenigingen hebben wij ook een bestuur. Eens per jaar belegt dat bestuur de algemene ledenvergadering, waar nieuwe plannen besproken worden, de financiën gecontroleerd en eventueel bestuurswijzigingen worden voorgesteld. Verder houden we niet zo van vergaderen, we vliegeren liever. We onderhouden een website, maar dat wist je al, want die lees je op dit moment :-))
  Het bestuur is momenteel als volgt samengesteld:

  • voorzitter: - vacature...
  • secretaris: Anne Gispen - doet samen met Henk Breedland aan luchtfotografie (maar wel vanuit een vlieger!)
  • putholder: Bert Heijenga - houdt niet op over Cassagne-ringen.
  • lid Jan Ten Wolde - helemaal bezeten van vliegeren, ook druk met Line-Up